Doorgaan naar hoofdcontent

#55 over het verloop der tijd en hoe iedereen op X (voorheen Twitter) een eigen blog moet beginnen

In de blogpost van gister schreef ik iets over het verloop der tijd.

Een van de manieren waarop ik het verloop der tijd kan waarnemen is bloggen. Ik doe het nu al een tijdje en heb over verschillende dingen geschreven. Dat zijn meestal dingen waar ik enthousiast van word of dingen die ik wil delen. Of soms zijn het gewoon gekke gedachtegangetjes die, als je ze eenmaal op papier zet, een heel eigen leven gaan leiden. Dat is onder andere wat bloggen zo leuk maakt om te doen.

Ik merk dat ik steeds minder deel op X (voorheen Twitter) en andere sociale media kanalen. Deze plek bevalt me prima om te delen wat ik wil delen. Maar toch heb ik hier ooit een post geplaatst waar ik nu een beetje spijt van heb.

Een aantal jaar geleden zag ik naar aanleiding van een droevige gebeurtenis die zijn weerslag had in het dorp waar ik woon een tweet voorbijkomen van een journalist, die een hele manke, zure en ellendige opmerking maakte in de vorm van een vergelijking die bijzonder hardvochtig van aard was.

Ik schreef een stukje en deelde het op Twitter. Want ik wilde iets doen. De tweet had een reactie bij me losgemaakt die ik onder woorden wilde brengen en ik hoopte, tsja, laat ik het ook maar gewoon toegeven, ik hoopte dat de twitteraar daardoor zou inzien wat zijn woorden deden. En ja, dit hoopte ik ook: dat hij zijn woorden zou terugnemen. 

Het enige gevolg wat er aan het stukje gegeven werd was dat ik geblokkeerd werd. En dat vergeet ik ook niet zo snel, want het was mijn eerste blok! Voor het eerst maakte ik mee dat ik geblokkeerd werd op dat giftige stukje internet! Ook een momentje hoor.

Wat ik precies geschreven heb weet ik niet meer en ik wil het nu ook niet teruglezen. Want dan bestaat de kans dat ik het verwijderen ga en het geschrevene hoort geschreven te blijven. Wel weet ik dat ik het nu niet meer zo zou opschrijven. Sterker nog: ik zou er nu niet meer over schrijven. Want door dat te doen en het te delen op X (voorheen Twitter), gaf ik het juist aandacht. En wat je aandacht geeft groeit. Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet.

Door het verloop der tijd heb ik ontdekt dat zulks niet bij het soort van blog past wat ik onderhouden wil. En ik heb ontdekt dat mijn verhouding ten aanzien van sociale media veranderd is.

Vorige maand heb ik eindelijk TikTok weten te verwijderen. Ga ik later nog wel eens op in hoor, maar ook X (voorheen Twitter) heeft lang op mijn lijstje gestaan om naar de eeuwige appvelden te sturen. De scheldpartijen, de verdachtmakingen, de ophef waar de app op lijkt te functioneren, soms trek ik dat gewoon even niet.

Nu ik erover nadenk: X’en (voorheen twitteren) is ook maar gewoon een vorm van bloggen. Hele korte blogpostjes, meestal beledigend en verontwaardigd van aard, maar niettemin blogpostjes. Waarom zou je jezelf beperken tot 140 tekens? Iedere X’er (voorheen twitteraar) zou eigenlijk een eigen blog moeten beginnen. Een perfecte manier om in te zien dat een mening hebben ook maar een behoefte is die je door het bloggen lekker relativeren kunt. X (voorheen Twitter) zou er een wonderschone plek van worden!

Lang leve het bloggen!

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

#53 Hompelvoet

In een van de eerste blogpost dit jaar schreef ik dat ik terug zou komen op wat ik vond van het boek De verworvenheden – of hoe je iemand wordt die ernaar verlangt op het eiland Hompelvoet te zijn. Het boek had ik voor mijn verjaardag gekregen en ik zag er naar uit om het te lezen, want ik had het ergens voorbij zien komen in een boekenrubriek en het had me nieuwsgierig gemaakt. En ondanks het mooie Engelse spreekwoord wat ik hier in het Nederlands zal tikken (want staak de verengelsing!), namelijk dat je een boek niet op zijn omslag moet beoordelen, trok dat kartonnen opdienblaadje me ontzettend aan. Ik had wat tijd nodig om over het boek na te denken. Dat doen weinig boeken. En de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik er nog steeds niet uit ben wat ik ervan vind. Maar ja, is ergens iets van vinden per se noodzakelijk? Wanneer heb je pas echt iets over iets te zeggen? Dat vraag ik me steeds meer af na het lezen van het boek. Tijdens het lezen van het boek raakte ik wat geĆ«rgerd

All-you-can-eat restaurant

All-you-can-eat restaurants zijn een fenomeen. Ze bestaan nog niet zo heel lang in Nederland. Niet in zulke getale als tegenwoordig tenminste. Het concept is van een all-you-can-eat restaurant is vrij simpel. Je betaalt een relatief goedkoop bedrag en voor een paar uur mag je je helemaal uitleven op buffetten en wokgerechten. Zo heb je hier in de buurt een bekend all-you-can-eat restaurant in Emmeloord en in Kampen. Voor wie het allemaal niet gek genoeg kan zijn er ook speciale indoorhotels waar het de hele dag door genieten geblazen is. Voor mijn werk (gehandicaptenzorg) ben ik tot driemaal toe naar zo’n hotel geweest. Leuk voor de doelgroep. Voor mij elke keer een uitje naar een totaal andere wereld. Het geldt als het hoogtepunt van het jaar. Afgelopen zaterdag was ik niet met werk, maar met vrienden, naar een wokrestaurant. Ook zo’n all-you-can-eat concept. Iemand uit de groep wilde graag uit eten en omdat het dure tijden zijn, zochten we iets waar iedereen eten kon, maar wat even

#32 lieve mensen, drie tips

Lieve mensen, Ik probeer zo graag te snappen hoe dit zover heeft kunnen komen. Ik wil het waarom zo graag begrijpen. Vandaag heb ik me er stuk over lopen peinzen, maar ik kom er niet uit. Ik denk dat een poging tot het vinden van antwoorden ergens in de volgende drie aanbevelingen zit. Een luistertip, een leestip en een kijktip.  De luistertip:  De ongelooflijke Podcast met Arnon Grunberg https://open.spotify.com/episode/6SjqWYv2peLNwkWf6EVC1T?si=115090eb5c3d4083 De leestip:  De kijktip:  Persoonlijke tip:   Laat je niet gek maken. Blijf bij jezelf. Blijf omzien naar de ander. Heb lief.